Меню
Наша адреса: м. Київ, вул. Петропавлівська, 54-А

Центральний офіс:
м. Київ, вул. Петропавлівська, 54-А

Адреси наших сервісних центрів:
  • м. Київ Саперно – Слобідзький проїзд, 3А ; (0800-33-33-30)
  • м. Полтава, вул. Ореста Левицького,4; (0800-33-33-30)
  • м. Львів, вул. Конюшинна, 7; (0800-33-33-30)
  • м. Дніпро, вул. Стартова, 20. (0800-33-33-30)
  • м. Одеса, вул. Середня, 6 (0800-33-33-30)
  • м. Харків, просп. Гагаріна, 201-б
Телефони: +38 (050) 407 26 91
Пн-Пт: з 9 до 18
+38 (050) 407 26 91 Замовити дзвінок

Як доглядати та користуватися портативним генератором узимку

Як доглядати та користуватися портативним генератором узимку

Складно завести генератор узимку? Маємо кілька порад, як позбутися проблем, які стають на заваді.

Коли температура падає нижче 0°С, змінюються характеристики витратних рідин генератора. Паливо, особливо якщо це дизель, стає густішим, мастило збільшує в'язкість. Сам двигун та його компоненти стають надто холодними для швидкого запуску. Крім того, низька температура є причиною швидкого розрядження акумулятора. Через ці фактори, запуск генератора за мінусової температури, стає непростим випробуванням. Але кілька наступних порад допоможуть вам впевнено впоратися з запуском, а також нагадають як правильно користуватися та зберігати генератор у холодну пору.

  • Не залишайте генератор назовні, коли він не працює, щоб не піддавати його впливу низьких температур. Бажано знайти місце для зберігання, де підтримується плюсова температура, щоб рідини та деталі не переохолоджувались.
  • Якщо ваш генератор працює на бензині, використовуйте свіже паливо. Бензин завжди слід відкачувати перед зберіганням протягом тривалого часу, оскільки бензин, який зберігається більше одного місяця всередині генератора, може почати роз'їдати та забивати паливні магістралі у двигуні.
  • Якщо ваш генератор працює на дизелі, використовуйте паливні присадки або спеціальне паливо. За низьких температур дизельне паливо густішає через парафінові складові. Паливна присадка для генератора необхідна для розрідження дизеля на холоді. Щодо пропорцій додавання присадки в паливо, необхідно дотримуватися рекомендацій виробників в інструкції присадки, тому що занадто великий їх вміст може суттєво погіршити робочі характеристики паливної суміші. Або ж можна заправляти генератор спеціальними видами дизельного палива, створеного для використання за мінусової температури. У разі використання такого палива, використання присадок є зайвим.
  • Регулярно перевіряйте заряд акумулятора і у разі необхідності заряджайте батарею.
  • Замініть мастило на менш в’язке. Як засіб змащення двигуна олива надзвичайно важлива для справної роботи мотора. За мінусової температури олива стає густішою, через це запуск генератора стає дещо складнішим. Тому у зимовий період рекомендується перейти на легше синтетичне мастило SAE 5W-30.
  • Не забувайте, що перед використанням необхідно відстоювати паливо, щоб зайва волога та бруд не пошкодили двигун. Важливо регулярно зливати воду з водовідділювача і контролювати стан паливних фільтрів. Потрапляння води в двигун – це завжди проблема, але її замерзання через низьку температуру може стати ще серйознішою проблемою.
  • Переконайтеся перед запуском чи генератор в робочому стані. Перевірте генератор: чи немає витоків, чи цілі ремені, чи не засмічені шланги подачі палива.
  • Запуск портативного генератора взимку необхідно виконувати поступово. Необхідно дати двигуну попрацювати протягом 10 хвилин перед подачею навантаження на генератор. Це забезпечить справну циркуляцію палива, а також зігріє двигун та розрідить мастило.
  • Переконайтеся, що ви не робите того, що може спричинити пошкодження обладнання. У цьому ви можете переконатись, слідуючи вказівкам в інструкції вашого генератора. І пам’ятайте, що правильне користування генератором заощаджує ваш час та кошти, а також гарантує швидкий запуск у холодну пору.

генератори AKSA

Коментарі
Online каталог